075 684 14 11
info@tallshipminerva.nl
Sailing with a smile
Tall Ship MinervaTall Ship MinervaTall Ship MinervaTall Ship Minerva
  • Tall Ship Minerva
    • Locatie informatie
    • Geschiedenis
    • Nieuws
    • Over ons
    • Vacatures
  • Ticketshop
    • Boekingsinfo
  • Groepen
    • Wat zoekt u?
      • Bedrijfsuitje
      • Relatie evenement
      • Familiedag
      • Feestavond
      • Verjaardag
      • Meeting
      • Bruiloft
      • Schooluitje
      • Film locatie
      • Asverstrooiing of Condoleance
    • Arrangementen
      • Zeiltocht Scheveningen
      • Sailing & BBQ
      • Teambuilding
    • Evenementen
  • Agenda
  • Catering
    • Cateringlijst
  • Foto’s
  • Contact
    • Offerte aanvragen
    • Route
  • nl

Cateringlijst 2022

  • Ontvangst
  • High tea
  • Lunches
  • Varende diners
  • BBQ's in de haven
  • Buffetten in de haven
  • Diners aan tafel
  • Desserts
  • Borrel
  • Drankjes
  • Catering Informatie en Voorwaarden

Welkomstdrankje

Glaasje Schipperbitter (ook leuk als aanlegborrel als u terug komt van het varen !) – 3,00
Glas Prosecco – 4,25
Glas Champagne – 8

Gebak

Boeren Cake naturel en chocolade – 2,00
Petit fours – 3,50
Haagsche kakker (plat krentenbrood met een unieke spijs) – 4,00
Diverse vlaaien: appel, kruimel, kersen, abrikoos – 3,50
Gesorteerd gebak van diverse taartpunten – 4,50
(optioneel: koffie/thee ronde – 2,25 p.p.)

Overig ontvangst

Glaasje Schipperbitter met haring op roggebrood (nieuwe alleen in het seizoen) – 5,00
Glaasje Korenwijn met een hele haring met uitjes (nieuwe alleen in het seizoen) – 6,50

High Tea

Uitgebreid proeven van zoet en hartig – 20,50

Ronde 1: Pomodori-paprika soepje met focaccia met rozemarijn

Ronde 2: Selectie van mini croquetjes met gamba, groente en kaas

Ronde 3: Sandwiches belegd met tonijnsalade, gebraden kip, komkommer/roomkaas

Ronde 4: Scones met geslagen room en jam, petit fours, macarons en roomboterkoekjes

Inclusief 2 uur onbeperkt: diverse smaken thee en koffie
Glaasje Prosecco – 4,25
Andere drankjes op basis van nacalculatie.

Lunches

Alle hieronder genoemde lunches kunnen varend geserveerd worden m.u.v. het Lunchbuffet.

Scheepslunch

Witte en bruine pistoletjes belegd met kaas en diverse soorten vleeswaren, gegarneerd met sla, tomaat en komkommer. Daarnaast een kop Westlandse tomaten-groentesoep.              – 15,50

Voor de vuist weg

Diverse luxe belegde broodjes en bollen met luxe kaas, vleeswaren, gerookte vis en gekookt ei, gegarneerd met sla, tomaat, komkommer, dressing en kruiden. Daarnaast een kop soep naar keuze  – 18,50

Eco-Lunch

Huisgemaakte Pomodori-paprikasoep met verse basilicum; diverse soorten rustieke boerenbroodjes en waldkorn bollen belegd met graseieren, Friese nagelkaas, biologische ham en scharrelkip, MSC gecertificeerde gerookte vis,  gegarneerd met sla, verse kruiden en gegrilde paprika; verse fruitsalade met seizoensfruit. – 21,50

Amuse Lunch

De bemanning gaat binnen- en buitendeks rond met 4 mini-gangen die u informeel kunt nuttigen. De Amuse Lunch bestaat uit een garnalen cocktail; kopje Westlandse tomatensoep; varkenshaaspuntjes in groene pepersaus met rozemarijn aardappeltjes; profiteroles met chocolade saus. – 25,00

Lunchbuffet Noordzee (niet varend)

Duo van vissalades gegarneerd met zalm, garnalen en rivierkreeftjes; gerookte en gekruide makreel; gerookte zalmfilet met dille-mosterddressing; gerookte forel met mierikswortel-room; Schwarzwalderham met meloen; paté met rode bessen; kaasplankje met walnoten en druiven, warme kiprollade op een bedje van seizoensgroenten; frisse groene salade; stokbrood en kruidenboter. – 25,00

Soepspecialiteiten

Westlandse tomaten-groentesoep –  5,50
Bospaddestoelensoep met knoflookcroutons –  5,50
Romige Lente Ui soep – 5,50
Kerriesoep met appel – 5,50
Pomodori-paprikasoep met basilicum              – 5,50
Courgette-komkommersoep – 5,50
Franse uiensoep met kaasgratin – 5,50
Goed gevulde Scheveningse vissoep – 5,50

Varende diners

De hieronder genoemde diners kunnen zowel varend als in de haven geserveerd worden.

Amuse Diner Classique

De bemanning gaat binnen- en buitendeks rond met 5 mini-gangen die u informeel kunt nuttigen. Het amuse diner bestaat uit een amuse van zalm gevuld met bieslookroomkaas; Pomodori-paprikasoep met basilicum; garnalen cocktail; champignons uit de oven met kruidencrème; mini-stoofpotje van kip, aardappelpartjes in de schil en rozemarijn. – 28,50
Optionele 6e gang: mini-verrassingsdessert –  5,50

Amuse Diner Exclusive

Deze exclusieve parade van 5 kleine gerechtjes is een buitengewoon walking dinner. De crew serveert een amuse van grissini omwikkeld met Schwarzwalderham op meloenschijfjes; een kopje Kerriesoep met appel; cocktail van rivierkreeftjes met een whisky cocktail dressing; tortelloni gevuld met boschampignons en truffelsaus; varkenshaaspuntjes in groene pepersaus op een bedje van ovenaardappeltjes. – 31,50
Optionele 6e gang: mini-verrassingsdessert – 5,50

Barbecues in de haven

Alle hieronder genoemde barbecues kunnen alleen in de haven (of op een kanaal/rivier) geserveerd worden i.v.m. deining op de Noordzee, naar keuze voor aanvang of na afloop van uw zeiltocht. Het BBQ-buffet wordt aan dek opgesteld en de kok verzorgt hiermee live cooking.

Basis Barbecue

Een barbecue bereid op traditionele wijze met kipsaté, runderburger, lendebiefstuk, varkensfilet medaillons,aardappeltjes met rozemarijn, maïskolf in een kruidige botersaus, gemengde groene salade, Italiaanse pasta salade, kartoffelsalade met lente-ui, stokbrood, kruidenboter en sauzen.        – 25,00

Minerva Barbecue

Een heerlijke duurzame en gezonde barbecue met vis, vlees en groenten! De selectie bestaat uit garnalenspiezen met chili flakes, kip-paprika shaslick sticks, biefstuk van natuurvlees en scharrelkipsaté, roseval aardappelpartjes met tijm en zeezout, een scala aan verse BBQ grill-groenten, gemengde groene salade, Griekse salade, Tomatensalade met kappertjes en balsamico dressing, stokbrood, kruidenboter, tzaziki en sauzen.      – 31,50

*Indien u tevoren het aantal vegetariërs en/of veganisten doorgeeft, dan worden speciaal voor hen aparte gerechten bereid. Uiterlijk 1 week tevoren doorgeven graag.

**Halal barbecue voor een gedeelte van of de gehele groep is mogelijk. Uiterlijk 1 week tevoren doorgeven graag.

***Indien het weer te slecht is (te veel wind en/of regen), dan kan de BBQ als Buffet in de salon geserveerd worden. De kok bereidt de gerechten in dat geval in de kombuis

Buffetten in de haven

Alle hieronder genoemde diners kunnen alleen in de haven of op een kanaal/rivier geserveerd worden i.v.m. deining op de Noordzee, naar keuze voor aanvang of na afloop van uw zeiltocht. Gelieve 1 buffet per groep te kiezen.

Deze diners worden als buffet in de Grand Salon benedendeks opgediend.

Stamppottenbuffet – 20,50

Diverse klassieke en trendy stamppotten
Zuurkoolsalade met appel en walnoten
Spekjes, rookworst, gehaktballen en beenham
Garnituur van uitjes, zuur, piccallily en appelcompote

Saté Buffet – 22,50

Satéspiezen van kip en varkensvlees
Groentespiezen
Indonesische satésaus
Gekruide aardappelwedges
Frisse groene salade
Kroepoek, atjar tjampoer, seroendeng, gebakken uitjes
Stokbrood met kruidenboter

Italiaans Buffet – 25,00

Originele Italiaanse lasagne met rundergehakt
Pasta met verse zalm en garnalen bereid in witte wijn
Pasta met bospaddestoelenroomsaus
Salade Caprese met pasta, mozzarella, tomaat, basilicum en pestodressing
Frisse groene salade, Parmezaanse kaas, stokbrood, kruidenboter en tapenades

Avondbuffet Noordzee – 29,50

Visplateau van salades gegarneerd met zalm, garnalen en rivierkreeftjes
Gerookte en gekruide makreel
Gerookte zalmfilet met dille-mosterddressing
Gerookte forel met mierikswortelroom
Carpaccio met pijnboompitten en parmezaanse kaas
Schwarzwalderham met meloen
Paté met rode bessencompote
Salade van tomaten, mozzarella en basilicum
Frisse groene salade
Kiprollade op een bedje van seizoengroenten (warm)
Aardappelpartjes in de schil (warm)
Stokbrood en kruidenboter

Zomerbuffet – 32,50

Serranoham met verschillende soorten meloen
Vissalades gegarneerd met zalm, garnalen en rivierkreeftjes
Salade van paksoi met gamba’s
Oventomaten met Provençaalse kruiden
Spinaziesalade met feta en walnoten
Runderhaas met portsaus en zuidvruchten
Mediterraanse visschotel
Pannetje met Roseval aardappeltjes in de schil met rozemarijn
Diverse Italiaanse broden met kruidenboter en tapenade

Buffet Minerva – 37,50

Salade van eendenborst met frambozendressing
Gerookte heilbot in citroendressing
Artisjokken ingelegd in kruiden
Salade met appel, witlof, blauwaderkaas en walnoten
Gemarineerde champignons in balsamico en tijm
Gegrilde groene asperges met Italiaanse dressing
Zalm uit de oven in rosé gegaard
Lamsfilet met honingsaus en druiven
Ovenaardappeltjes in de schil met zure room en kaviaar
Luxe broden, kruidenboter en tapenade

Diners aan tafel geserveerd

Onderstaande diners worden aan tafel geserveerd tot een maximum van 75 personen. Alle hieronder genoemde diners kunnen alleen in de haven of op een kanaal/rivier geserveerd worden i.v.m. deining op de Noordzee, naar keuze voor aanvang of na afloop van uw zeiltocht.

Mandjes met brood en kruidenboter op tafel

van het huis

Matrozen Menu

26,50

Westlandse tomaten-groentesoep of andere soep naar keuze
~~~
Kipsaté met friet, atjar en kroepoek
~~~
Kopje koffie/thee/cappuccino na

Stuurman Menu

35,00

Rundercarpaccio met Parmezaanse kaas en pijnboompitten
~~~
Varkenshaaspuntjes met een groene pepersaus
~~~
Dame Blanche met slagroom

Kapiteins Menu

45,00

Vitello Tonnato van kalfsfricandeau met tonijnmayonaise en kapper appeltjes
~~~
Surf ’n Turf van kogelbiefstuk met gamba’s
~~~
Dessert buffet (selectie van gebak, ijs, bavarois en fruit)

Extra tussengang

Spoom van mousserende wijn en sorbetijs – 6,50

Liever een andere invulling van het menu?
We stellen graag een menu op maat voor u samen!

Kleine Desserts

U kunt 1 gerecht per groep kiezen dat uitgeserveerd wordt aan tafel/aan dek: – 6,50
Appelgebak (zomer) / Apfelstrudel  (winter) met vanille ijs en slagroom
Profiteroles (soesjes) met warme chocoladesaus
Boerenroomijs met slagroom en verse aardbeien
Coupe van vers fruit met vanille mascarpone crème

Dessert Buffet

Indien u uw gasten meer keuze wilt bieden, dan adviseren wij een dessert buffet:
IJsbuffet (selectie van diverse ijstaarten) – 9,50
Grand dessert buffet (selectie van gebak, ijs, bavarois en fruit) – 12,50

Borreltijd !

Rondje mini-worstenbroodjes en mini-saucijzenbroodjes (2 rondes) – 3,50
Warm bittergarnituur klein: diverse soorten warm bittergarnituur (3) met sausjes  – 3,00
Warm bittergarnituur groot: diverse soorten warm bittergarnituur (5) met sausjes – 5,00

Hollands borrelgarnituur (5 rondes)          – 7,50

Amuselepel met Reypenaar kaas en grove mosterd of gember; prikker van salami met party augurk; worst met zongedroogde tomaat; roggebrood met haring en lente-uitjes; bitterballen met mosterd; warme kibbeling met knoflookdip

Borrelhapjes Minerva (5 rondes) – 8,50

Huisgemaakte toast met gerookte zalm en dille-mosterddressing; Schwarzwalderham met meloen; Spiesje van mozzarella, tomaat en basilicum, warm bittergarnituur (2) met sausjes

Tapas (5 rondes) – 11,50

Scampi’s in knoflookmarinade; banderillas van ansjovis gevuld met olijven; zoete pepers gevuld met roomkaas; huisgemaakte gehaktballetjes met kruiden in tomatensaus; calamari ringen met knoflooksaus

Receptie fingerfood (5 rondes) – 12,50

Forelmousse in een borrelglaasje; notenbrood met wild paté en vijgenjam; gamba’s met mango dip; witlofschuitje met blauwe kaas en druiven; warme bladerdeeghapjes (2)

In schaaltjes op de bar en statafels

Gemengde borrelnootjes – 1,00
Mix borrelnootjes/kaaszoutjes/gemarineerde olijven – 3,00
Groenten en rauwkost met diverse soorten dip – 3,75
(prijzen p.p.):

Rondje van de zaak/tussendoortjes:

Rondje oesters fines claires met verse peper en citroen (per stuk) – 3,25
Rondje vers handfruit van het seizoen (prijs pp)             – 1,50
Schalen met gevulde koeken en speculaasbrokken (prijs pp) – 1,50

Drankjes

Het is mogelijk om drank (Hollandse bar) af te kopen:

– 3 uur all-in – 18,00               – 6 uur all-in – 27,00
– 4 uur all-in – 21,50               – 7 uur all-in – 28,50
– 5 uur all-in – 24,25               – 8 uur all-in – 30,00

Inbegrepen: koffie/thee/frisdrank/jus d’orange/wijn/bier/binnenlands gedistilleerd
Buitenlands gedistilleerd wordt altijd geturfd.

Drankjes aan boord kunnen ook worden geturfd. U ontvangt dan na de partij een eindafrekening.
Prijzen zijn per persoon en excl. btw EUR

De prijs per drankmuntje bedraagt € 3,00 excl. 9% btw. U kunt deze muntjes tevoren bestellen

Alle genoemde prijzen zijn in EUR en per persoon, tenzij anders vermeld. Daarnaast zijn de prijzen exclusief BTW. Over catering en non-alcoholische dranken is de BTW 9% en over alcoholische dranken 21%. Er worden geen aparte service- of schoonmaakkosten berekend.

Prijsstijgingen
Deze cateringlijst is onder voorbehoud van tussentijdse prijswijzigingen. Indien de inkoop-, energieen/of personeelskosten sterker stijgen dan voorzien ten tijde van het opstellen van deze lijst, dan zijn
wij helaas genoodzaakt ook op reeds gemaakte reserveringen deze prijsstijgingen door te berekenen.

Bestelling
Catering dient bij voorkeur bij boeking, maar uiterlijk 14 dagen voor afvaart besteld te worden. U geeft dan uw minimum verwachte aantal personen op. Tot 7 dagen voor vertrek kunt u dit aantal gasten nog met max. 20% wijzigen. Reeds gedane bestellingen kunnen inhoudelijk tot uiterlijk 7 dagen voor vertrek worden gewijzigd. U dient per groep 1 gerecht per gang/type catering uit te kiezen.

Betalingen
De cateringfactuur dient in 2 termijnen te worden voldaan: 50% binnen 10 dagen na uw bestelling en de overige 50% na afloop. Eventuele nabestellingen worden ook op uw eindafrekening geplaatst.

Dagverse producten
Aangezien wij met dagverse producten werken, kan het voorkomen dat een bepaald product niet aan onze eisen voldoet of niet voorradig is, waardoor het niet geleverd kan worden. Wij vragen uw begrip hiervoor en zullen voor een passende vervanging zorgen.

Vegetarisch/veganistisch/diëten/halal
Indien u van tevoren aangeeft hoeveel vegetariërs en/of veganisten er in uw gezelschap zijn, dan zorgen we graag voor alternatieven. Dieetwensen/halal wensen die uiterlijk 7 dagen tevoren zijn doorgegeven, zullen wij zoveel mogelijk proberen te verwezenlijken.

Maatwerk
Heeft u niet de catering gevonden die u in gedachten heeft? Neemt u dan contact met ons op om samen de mogelijkheden voor maatwerk met u te bespreken. Thema catering is ook mogelijk!

Vragen?
Bel of mail naar
T  075- 684 1411
E  info@tallshipminerva.nl

Office
Tall Ship Minerva
De Noorderlaaik 4a
1511 BX Oostzaan – NL
+31 (0)75 684 14 11
info@tallshipminerva.nl
www.tallshipminerva.nl

Ship
Home port:
Dr. Lelykade t/o nr. 10, 2583 CM Scheveningen

Bezichtiging en bezoek graag op afspraak.

Copyright 2022 Tall Ship Minerva
  • Tall Ship Minerva
    • Locatie informatie
    • Geschiedenis
    • Nieuws
    • Over ons
    • Vacatures
  • Ticketshop
    • Boekingsinfo
  • Groepen
    • Wat zoekt u?
      • Bedrijfsuitje
      • Relatie evenement
      • Familiedag
      • Feestavond
      • Verjaardag
      • Meeting
      • Bruiloft
      • Schooluitje
      • Film locatie
      • Asverstrooiing of Condoleance
    • Arrangementen
      • Zeiltocht Scheveningen
      • Sailing & BBQ
      • Teambuilding
    • Evenementen
  • Agenda
  • Catering
    • Cateringlijst
  • Foto’s
  • Contact
    • Offerte aanvragen
    • Route
  • nl
Tall Ship Minerva